Det kan være svært at overskue hvordan man kommer i gang når der tænkes nyt fritidshus. Denne guide skal hjælpe dig som kunde i gang, – fra anskaffelse af grund og til færdigt hus.
- Anskaffelse af grund. Som det første er det en god idé at være helt afklaret med, hvad det endelige formål med fritidshuset skal være. Er det et hus, som skal bruges enkelte måneder om året, eller skal det bruges ofte,- også i kolde måneder? Skal huset være primær bolig i bestemte måneder af året? Grundens placering bør derfor tilgodese denne beslutning. Når man har fundet området man kunne tænke sig at være i, skal man tænke på grundens beskaffenhed og placering i forhold til verdenshjørner. Det er hensigtsmæssigt at huset ligger højt og ikke i en lavning, hvor vand i perioder kan volde problemer. Et vandret jordstykke er nemmere at bygge på. Hvordan er jordbunden? Er der et godt bæredygtigt lerlag? Er der offentlig kloak, eller er det planlagt i nærmeste fremtid?
- Planlægning af hus. En prioriteringsliste bør være det første der udarbejdes, idet denne fortæller hvilken størrelse hus og hvilken indretning der skal til for at opnå det ønskede. Det er vigtigt at vide, hvilke regler der er for opførelse af hus det pågældende sted. Skal der søges byggetilladelse? Er man underlagt bygningsrelementet,- og i givet fald hvilken? Hvordan skal der bygges og hvilket økonomisk råderum er til stede? Flere kunder ser det som en mulighed at opføre dele af huset, eller måske det hele, selv. Dette frigør kapital til at få dækket flere behov. Man skal ligeledes gøre op med sig selv om man har brug for assistance til øvrige fagentrepriser som entreprenør, vvs, el, maler, vinylpålægger m.m.
- Forløb hos KB Fridshuse. Vi bliver præsenteret for afklaring af punkt 1 + 2. Vi udarbejder som det første en kalkulation på ”basishus” og eventuel opstilling, med baggrund af svar 1+2. Ved selvbyg har vi åbnet for ny samarbejdsform. Man har som kunde hos kb-fritidshuse mulighed for ”selvbyg med livline”. Man indgår aftale om selvbyg, og har mulighed for tilkøb af rådgivning i form af klippekortløsning. Kortet består af 10 klip og koster kr. 1.500 incl. moms. Hvert klip svarer til 15min eller én telefonopringning. 1 fuld rådgivningstime koster kr. 750 incl. moms. Man kan således være ”selvbygger med livline”. Såfremt kunden ønsker yderligere ydelser indsættes disse i kalkulationsarket. Det er muligt for kunden at få udarbejdet et projekt på et specielhus, og her bruge klippekortløsninger.
- Kontrakt og deponering. Når kalkulation er godkendt af kunden, udføres egentlig kontrakt med underliggende specifikationer til de valgte ydelser. Kunden overfører kontraktbeløb til deponeringskonto i Arbejdernes Landsbank.
Læs mere om vores koncepter:
SelvByg – MedByg – FærdigByg
Kontakt osfor rådgivning eller tilbud