Drømmen om idyllisk fritidshus blev virkelighed

Da Jørn Thisted og hans kone, Helle, købte deres idylliske fritidshus i 2010, var de forblændet af den fantastiske beliggenhed og drømmen om de mange, hyggelige feriedage i Mariager, de nu skulle nyde. Men det gamle hus levede ikke op til drømmen, så de valgte at bygge et helt nyt.

De oprindelige 25 m2 fritidshus var gennem årene blevet bygget ud til omkring 50 m2, og huset blev beundret af alle, der gik forbi. Efterhånden fandt Jørn og Helle Thisted dog ud af, at kvaliteten på huset, der var fra 1940’erne, ikke var den bedste. Det søde, lille hus var gammelt og trængte i dén grad til en kærlig hånd. De hyggelige sommerdage i det idylliske fritidshus blev derfor færre og færre, og parret begyndte at overveje deres muligheder.

Ubehagelig lugt satte salgstanker i gang

”Huset havde en ubehagelig lugt af gammelt og råddent træ, så alt vores tøj og ting, som havde været i huset, selv i kort tid, lugtede grimt. Så efter et par somre brugte vi huset mindre og mindre og havde egentlig ikke den store lyst til at tage op i huset i weekenderne, hvilket var det, vi havde set frem til at nyde. De næste par år var vi sjældent oppe i huset og gik og overvejede, om vi skulle forsøge at sælge det igen – måske endda med tab til følge, men gik også og overvejede eventuelt at bygge et nyt hus på grunden”, fortæller Jørn Thisted.

Tanken om at bygge et nyt hus tiltalte parret, der ad flere omgange søgte efter firmaer, der byggede standard fritidshuse, og de legede også med tanken om at bygge huset selv – med hjælp fra professionelle tømrere. De vurderede dog, at det ville blive for lang en proces at bygge selv, og det ville sandsynligvis også blive for dyrt. Og de standardhuse, de indtil da havde fundet, lå et godt stykke over deres budget.

Igen kom overvejelsen om at sælge det lille stykke paradis snigende, men de tøvede og fortsatte deres søgning. Heldigvis. For en dag var der gevinst med søgningen.

Tilliden blev skabt gennem telefonen

”En dag, hvor min kone, Helle, sad og surfede på nettet efter billige fritidshuse, dukkede KB Fritidshuse op. Vi så straks dette som en prisfornuftig mulighed, så vi fik set mulighederne på hjemmesiden godt igennem og fandt frem til, at vi måtte kunne håndtere ”SelvByg”-løsningen”, fortæller Jørn Thisted.

Parret tog turen fra Mariager i Jylland til Store Heddinge på Sjælland for at se og fornemme prøvehuset hos KB Fritidshuse – og finde ud af, hvor meget SelvByg-løsningen krævede af fagkundskaber. For nok er Jørn Thisted udlært klejnsmed og har erfaring som servicetekniker i maskinindustrien – men tømrerarbejde havde han ingen erfaring med, ud over nogle mindre hobbyprojekter.

Smertefri byggeproces

Sommeren var nært forestående, og det gik derfor hurtigt med at få lavet tegninger, kontrakt og ansøgt om byggetilladelse. Endelig kom sommerferien, og nedrivningen af det gamle hus kunne begynde. Men inden det nye hus kunne opføres, skulle grunden først ryddes og klargøres, og kloak, el og vand skulle omlægges. Til sidst kunne fundamentet støbes.

”Leveringen var planlagt til uge 29, og vi var klar som aftalt, så da materialerne ankom, kunne vi påbegynde det sjove, nemlig at starte rejsningen af det nye hus. Ca. 8 uger senere var huset lukket, så vi kunne gå inde i fred og ro uanset vejr. Gennem hele efteråret og vinteren har vi gået og lavet alt det indvendige i weekenderne og en hel del aftener, da målet var at kunne flytte ind til påske”, fortæller Jørn.

Stolte selvbyggere

Og planen holdt. Selve råhuset var rejst i august 2014, og efter de mange arbejdssomme weekender og aftener kunne parret flytte ind i deres nye fritidshus i påsken 2015. I løbet af foråret og sommeren fik de klaret de sidste udvendige projekter som belægning, terrasse og lignende, så alt var færdigt i september 2015.

”Der ligger en helt fantastisk tilfredsstillelse ved at have udført det hele selv, bortset fra entreprenørarbejde, VVS og elektriske installationer. Og både naboer og forbipasserende har rost huset til skyerne”, afslutter Jørn Thisted med stolthed i stemmen.

Er du interesseret i at høre mere om vores SelvByg Fritidshuse og Kolonihavehuse, så er du velkommen til at kontakte os på telefon 5657 3151.

Læs mere om vores SelvByg løsninger